Go Back
paradicsomos bazsalikom

Paradicsomos, bazsalikomos frittata

A paradicsomos, bazsalikomos frittata egy olasz eredetű tojásos étel, ami nagyon hasonlít a magyar rántottához de több összetevőt tartalmaz.
Course: Főétel
Cuisine: Olasz

Hozzávalók
  

  • 6 db tojás
  • 1 csésze tej
  • 1 csésze parmezán sajt
  • 1 csésze koktélparadicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom

Szükséges eszköz

  • öntöttvas serpenyő (sütőben is használható)

Method
 

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Egy tálban verjük fel a tojásokat a tejjel, a parmezánnal, az apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal.
  3. Melegítsük fel az olívaolajat egy tűzálló serpenyőben, és pirítsuk puhára a kockára vágott hagymát.
  4. Adjuk a serpenyőbe a félbevágott koktélparadicsomokat, és rövid ideig pirítsuk.
  5. Öntsük a paradicsomra és a hagymára a felvert tojásos keveréket. Szórjuk meg az apróra vágott bazsalikomlevelekkel.
  6. Süssük a frittatát közepes lángon a tűzhelyen kb. 5 percig, amíg a széle megdermed.
  7. Tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, és süssük a frittatát további 15-20 percig, amíg szilárd és aranybarna lesz.
  8. Vegyük ki a frittatát a sütőből, és tálalás előtt hagyjuk rövid ideig hűlni.