A szikkadt fehér kenyeret vágjuk apró kockákra, és tegyük egy nagy tálba. Öntsünk rá 100 ml olívaolajat, és jól keverjük össze, hogy a kenyér magába szívja. Tegyük félre a tálat.
Melegítsünk fel 100 ml olívaolajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a chorizo kolbászt, a kockára vágott szalonnát, és közepes lángon süssük ropogósra. Vegyük ki a kolbászt és a szalonnát a serpenyőből, és tegyük félre ezt is.
Ugyanebben a serpenyőben pároljuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg megpuhul és enyhén aranybarnára pirul. Adjuk hozzá a paprikacsíkokat, és további 3-4 percig pirítsuk.
Rakjuk a kenyérkockákat a serpenyőbe, és jól keverjük össze, hogy az ízeket magába szívja. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis olívaolajat.
Közepes lángon, állandóan kevergetve addig sütjük, amíg a migák aranybarnára és ropogósra sülnek. Ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.
Adjunk hozzá sót, őrölt paprikát és őrölt köményt ízlés szerint, és keverjük össze újra jól.
Szórjuk a ropogós chorizo- és szalonnadarabokat a migákra, és keverjük össze újra az egészet. Rendezzük el a migákat egy tálalótálon, és forrón tálaljuk.
Tálalhatjuk friss salátával vagy savanyított zöldségekkel is.