Go Back
Előkészítés 20 perc
Összes idő 1 hour 20 perc
Adag: 1 adag
Course: Főétel
Cuisine: Magyar

Hozzávalók
  

  • 250 g tehéntúró
  • 250 g juhtúró
  • 1 pohár tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 tk köménymag
  • 1 tk mustár
  • 1 gerezd fokhagyma nem kötelező
  • 2 ek metélőhagyma nem kötelező

Method
 

  1. A túrókat alaposan törd át egy szűrőn, hogy a kész étel majd jól kenhető, sima legyen.
  2. A vöröshagymát jó apróra kockázd fel, ügyelj arra, hogy nagyjából egyező méretű darabokat kapj.
  3. Egy nagy tálban keverjük össze a hagymát, a tejfölt, a paprikát, a köménymagot és a mustárt. (és a fokhagymát)
  4. Egy széles kanállal adagoljuk hozzá a túrót és alaposan keverjük össze.
  5. Fedjük le, és hűtsük legalább egy órán át a hűtőszekrényben, hogy az ízek jól összeérjenek.
  6. Tálalás előtt szórjuk meg frissen vágott metélőhagymával. Friss kenyérrel a legjobb!