Go Back
kapros burgonyaleves

Kapros burgonyaleves

A kapros burgonyaleves nem csupán egy étel, hanem egy teljes élmény, melyben a hagyományos ízek és a frissesség találkoznak.
Összes idő 30 perc
Course: Leves
Cuisine: Magyar

Hozzávalók
  

  • 400 g burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 30 g vaj
  • 1 tk kapor (a friss jobb)
  • 1 L zöldség alaplé
  • 250 ml tejszín
  • só, bors
  • metélőhagyma

Method
 

  1. Pároljuk a hagymát a vajban, amíg áttetszővé válik.
  2. Adjuk hozzá a burgonyát és a kaprot, és rövid ideig pároljuk.
  3. Öntsük fel a zöldségalaplével, és pároljuk, amíg a burgonya megpuhul.
  4. Adjuk hozzá a tejszínt, és pürésítsük az egészet, amíg krémes állagot nem kapunk.
  5. Ízesítsük sóval és borssal.
  6. Öntsük a kapros burgonyalevest tálkákba vagy tányérokba.
  7. Díszítsük apróra vágott metélőhagymával, és tálaljuk.