Go Back
Epres sütemény

Epres sütemény - a legegyszerűbb amit csinálhatsz

Ez az epres sütemény a leggyorsabb és legegyszerűbb süti, amit valaha is készíthetsz. Az eper mellett a joghurt kellemessé teszi a sütemény állagát. Nem lesz túl édes, erről a citrom savassága gondolkodik.
Course: Desszert
Cuisine: Magyar

Hozzávalók
  

  • 500 g eper
Nedves hozzávalók:
  • 125 ml olaj
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 65 ml citromlé
  • 250 g natúr joghurt
  • 1 tk Vanília kivonat
Száraz hozzávalók:
  • 200 g cukor
  • 335 g liszt
  • 4 tk sütőpor
Tálaláshoz:
  • Tejszínhab
  • fagylalt

Method
 

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (180°C légkeverésnél)
  2. Olajozzunk ki egy 23 cm-es tortaformát és sütőpapírral béleljük ki. (Bármilyen típusú tortaforma megfelel).
  3. Kockázzon fel az epret 1/3 részét kb 1cm-es darabokra. Ez megy a torta belsejébe Többet ne tegyünk bele, mert eláztatja a tésztát!
  4. A maradék epret vágja félbe, ez megy majd a tetejére.
  5. Tegye a nedves hozzávalókat egy tálba, és keverje jól össze.
  6. Adja hozzá a száraz hozzávalókat, majd jól keverje össze, amíg csomómentes nem lesz.
  7. Öntse a felét a tortaformába, simítsa el a felületét. Szórja rá a felkockázott epret.
  8. majd öntse a tetejére a maradék tésztát. Simítsa el a felszínt, majd a tetejére félbevágott epreket tegyen, vágott felükkel lefelé.
  9. Süssük 50 percig, vagy amíg a közepébe szúrt nyárs ki nem jön. Ha tovább kell sütni, fedjük le fóliával, ha túlságosan aranyszínűvé válik.
  10. Álljon 15 percig a tortaformában, mielőtt kifordítjuk a hűtőrácsra.
  11. Tálalás előtt 15 percig hűljön melegen vagy szobahőmérsékleten. Porcukorral porcukrozza meg, és tálalja tejszínnel, vagy fagylalttal!