Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (180°C légkeverésnél)
Olajozzunk ki egy 23 cm-es tortaformát és sütőpapírral béleljük ki. (Bármilyen típusú tortaforma megfelel).
Kockázzon fel az epret 1/3 részét kb 1cm-es darabokra. Ez megy a torta belsejébe Többet ne tegyünk bele, mert eláztatja a tésztát!
A maradék epret vágja félbe, ez megy majd a tetejére.
Tegye a nedves hozzávalókat egy tálba, és keverje jól össze.
Adja hozzá a száraz hozzávalókat, majd jól keverje össze, amíg csomómentes nem lesz.
Öntse a felét a tortaformába, simítsa el a felületét. Szórja rá a felkockázott epret.
majd öntse a tetejére a maradék tésztát. Simítsa el a felszínt, majd a tetejére félbevágott epreket tegyen, vágott felükkel lefelé.
Süssük 50 percig, vagy amíg a közepébe szúrt nyárs ki nem jön. Ha tovább kell sütni, fedjük le fóliával, ha túlságosan aranyszínűvé válik.
Álljon 15 percig a tortaformában, mielőtt kifordítjuk a hűtőrácsra.
Tálalás előtt 15 percig hűljön melegen vagy szobahőmérsékleten. Porcukorral porcukrozza meg, és tálalja tejszínnel, vagy fagylalttal!