Go Back
Course: Előétel

Hozzávalók
  

  • 2 ek fehérbor ecet
  • 2 ek víz
  • 4 darab tojás sárgája
  • 250 g vaj sótlan
  • 1/2 darab citrom leve
  • fehérbors

Method
 

  1. Az egyik lábasban lassan olvasszuk fel a vajat. A másik lábasba tegyük az ecetet, a vizet. Alacsony hőfokon addig melegítsük, amíg kb a felére redukálódik.
  2. Vegyük le a tűzről. Adjuk a tojássárgáját a folyadékhoz, és óvatosan keverjük össze.
  3. Állítsuk a tálat egy serpenyő forró víz fölé: Az aljának éppen csak a víz fölé kell kerülnie. Addig verjük a keveréket, amíg besűrűsödik, és szalagszerű, krémes és sima állagú lesz, 5-6 percig.
  4. Helyezze a tálat egy nedvesített konyharuhára, hogy ne csússzon el. Lassan adjuk hozzá a vajat, vékony sugárban öntsük a keverékhez, és addig keverjük habverővel, amíg a mártás sűrű és fényes nem lesz.
  5. Adja hozzá a citromlevet, majd ízesítse sóval, fehér borssal. A mártást keverjük simára és krémesre. Azonnal tálaljuk.