Vanília fagylalt
Egy csodálatos ízvilágú vanília fagylalt amit odahaza is könnyedén bárki el tud készíteni.
Kategória Desszert
Alkalom Hétköznapi
- 10 db tojás sárgája
- 600 ml Főzőtejszín
- 500 ml Tej 3,5 %
- 260 g Cukor
- 4 tk vanília aroma
Az edényt hideg vízzel öblítsük ki, majd öntsük bele a tejet és a tejszínt melegedni.
Ha megmelegedett öntsük hozzá a cukrot.
Egy edénybe üssük bele a tojás sárgákat és keverjük kissé dolgozzuk össze.
Amikor a tej eléri a kb 40 fokot adjuk hozzá a tojást hőkiegyenlítés után.
Melegítsük fel 80 fokig. Ekkor mehet hozzá a vanília aroma, majd hűtsük vissza.
Öntsük a fagylaltkészítő gépbe és 20-25 percig krémesítsük vele.