Go Back
csokoládé fagyi

Csokoládé fagylalt

Egy hihetetlenül finom étcsokoládés fagylaltok készítettem el nektek amiből úgy kb 26 gombóc adagolható ki. Próbáljátok ki nem fogtok csalódni benne. Készíthető fagylaltgépben vagy ennek hiányában egy előre a lehűtött edénybe is beleönthető és kifagyasztható, ez utóbbi esetben 25 percenként érdemes átkeverni a fagylaltot.
Előkészítés 30 perc
Főzési idő 25 perc
Kategória Desszert
Alkalom Hétköznapi
Adag 25 gombóc

Szükséges eszköz

  • Fagylalt készítő gép vagy lehűtött edény

Hozzávalók
  

  • 400 ml Tej 3,5 %
  • 400 g Csokoládé ha ét min 50%
  • 600 ml habtejszín min 30 %
  • 160 g Kristálycukor
  • 30 g kakaópor
  • 2 csipet

Elkészítés lépései
 

  • Az edényt hideg vízzel öblítsük ki, majd öntsük bele a tejet melegedni.
  • Ha megmelegedett öntsük hozzá a cukrot és a csokoládét.
  • Amikor elolvadt a csokoládé akkor adjuk hozzá a kakaót. Csomó mentesre keverjük el. Adjuk hozzá a két csipetnyi sót. Melegítsük addig, amíg el nem kezd jól láthatóan gőzölögni.
  • A meghűlt, hűtőben pihentessük 1 éjszakát, de legalább 4-5 óra hosszat.
  • A habtejszínből készítsünk félkemény habot és forgassuk össze a csokoládés krémmel.
  • Öntsük a fagylaltkészítő gépbe és 25-30 percig krémesítsük vele.
Megjegyzés: Nyár