Go Back
Karamell szelet

Karamell szelet

Mellesleg mint kiderült gyorsan, könnyen elkészíthető. Ha nem szeretnénk a cukor karamellizálásával foglalkozni, akkor karamellás pudingból készítsük el.
Előkészítés 20 perc
Főzési idő 10 perc
15 perc
Összes idő 45 perc
Kategória Desszert
Alkalom Húsvét

Hozzávalók
  

Piskóta tésztához:

  • 20 dkg Cukor
  • 15 dkg Liszt
  • 1 dl Tej
  • 4 db Tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 db 3 az 1 kávé
  • 1 dl étolaj

A krémhez:

  • 2 csomag Puding karamell ízű
  • 5 dl Tej
  • 20 dkg Margarin / Vaj
  • porcukor

A tetejére:

  • 4 dl Tejszínhab

Elkészítés lépései
 

  • A hozzávalókból piskótatésztát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket felverjük.A felvert fehérjékbe belekeverjük a kristálycukrot, és keményre verjük vele. Belekeverjük a tojássárgájákat, és megint továbbverjük. Legvégül kanalanként beletesszük a sütőporral és kávéporral elvegyített lisztet, és eldolgozzuk. Közepes méretű tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük.
  • A pudingporból félreteszünk 2 teáskanálnyit a többi pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük.
  • A margarint/vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot és a kihűlt tészta tetejére simítjuk.
  • A tejszínt felverjük, a krémre kenjük, de nem kell nagyon elsimítani.
  • A két teáskanál karamell pudingot 3 teáskanál cukorral, 2 teáskanál étolajjal és kb 1-1,5 dl vízzel felfőzünk.
  • A tejszínre csurgatjuk és egy pálcika segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.