A krumplit kockázzuk fel. Mossuk meg, majd bő sós vízben tegyük fel főni.8-10 perc főzés után szűrjük le. Fontos hogy csak közepesre főzzük, ne főzzük túl mert akkor szétesik.
A krumpli pirításához tegyünk fel olajat melegedni. Kicsivel többet tegyünk, mint általában. A krumpli ugyanis akkor pirul meg szépen és lesz ropogós ha bőségesen van olaj alatta. Ha olaj felforrósodott, rátehetjük a krumpli. Sózzuk, borsozzuk meg és időnként összerázva( akinek nem megy, annak megkeverve) pirítsuk meg. Az se baj, ha kicsit túlpirul. Attól csak még ropogósabb lesz.Ha minden oldala szépen megkérgesedett, tegyük félre a krumplit egy tálba.
Aprítsuk fel a húst kb 2cm-es darabkákra. Aprítsuk fel a szalonnát és az intenzív íz érdekében szükségünk lesz pár gerezd fokhagymára is. Következik a szalonna pirítása.Ehhez ugyanazt a serpenyőt használjuk mint az előbbiekben. Ha a szalonna kiadta a zsírját mehet rá a hús. Magas hőmérsékleten pirítsuk át. Sózzuk, borsozzuk meg ezt is. Ha a hús kifehéredett, majd aranyszínű foltok jelennek meg rajta vegyük lejjebb a hőmérsékletet közepes erősségre.Nyomjuk rá a fokhagymát. Szórjuk meg egy kis majorannával.Tegyünk rá egy fél kávéskanál pirospaprikát is.
Keverjük össze, majd adjunk hozzá egy kevés vizet. Ettől lesz a egy kis szaftja az ételnek, nem lesz száraz.Szórjuk meg petrezselyemmel. Öntsük rá a krumplit. Keverjük össze és készen is van az ízletes brassói aprópecsenye.
Legjobb frissen tálalni egy kis savanyúsággal mellé.