Go Back
majonézes kukorica

Majonézes kukoricasaláta

Szerintem nincs olyan ember aki ne szeretné a majonézes kukorica salátát. Még a gyerekek is szívesen megeszik az ebédnél köretnek vagy a sült krumpli kiegészítőjeként. Ahogy oly sok receptnél, itt is lehet játszani az összetevőkkel. Nézzük is meg ezeket:
Előkészítés 15 perc
Kategória Előétel
Alkalom Hétköznapi

Hozzávalók
  

  • 2 db Kukorica konzerv morzsolt
  • 1 fej Lila hagyma
  • 400 g Tejföl
  • 200 g Majonéz
  • 4 tk Cukor
  • 1 tk Mustár
  • 1 tk Citromlé
  • 4 csipet
  • 2 csipet Fehérbors (őrölt)

Elkészítés lépései
 

  • Egy kellően nagy keverőtál aljába tegyük bele a majonézt.
  • Tegyük rá a tejfölt.Keverjük össze, majd adjuk hozzá a mustárt is.
  • Jöhet hozzá a cukor és a fehérbors (saját ízlés szerint egyéb fűszerek).
  • A kukoricát szűrjük le és keverjük hozzá a mártáshoz.A végén pedig adjuk hozzá a lila hagymát.