Boci szelet
Mutatós, tarka, egyszerű, és ami egy sütinél a legfontosabb, elképesztően finom.
Előkészítés 30 perc
Főzési idő 30 perc
Összes idő 1 óra
Kategória Desszert
Alkalom Hétköznapi
Tésztához
- 18 dkg Liszt
- 15 dkg Cukor
- 3 ek kakaópor
- 1 dl Tej
- 1 dl Olaj
- 4 db tojás
- 1 cs sütőpor
Pöttyökhöz
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg Cukor
- 50 g búzadara
- 1 db tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 db Citrom reszelt héja
A tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral.
Hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a tejet és az olajat.
A tojásfehérjéket verjük habbá. Óvatosan beleforgatjuk az előzőleg elkészített masszába. Kilisztezett és kivajazott tepsiben elegyengetjük.
Elkészítjük a túrópöttyöket. A túrót összekeverjük a cukorral, a búzadarával, a tojással, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral.
Megpöttyözzük vele a kakaós masszát. Kiskanállal a tepsiben lévő tésztára kanalazzuk a túrókrémből. Eleinte soknak tűnhet a túró, de bátran kanalazzuk mindet a tésztára.
180℃-on 30-35 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.