A tojásfehérjéket habbá verjük a vízzel, majd kis adagokban hozzáverjük a cukrot
A fényes habba fakanálla legyesével beledolgozzuk a tojássárgájákat.Végül elvegyítjuk benne a sütőporral meg a sóval elkevert lisztet.
Elfelezzük a masszát. Két nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, mindegyikbe öntünk egy-egy adagot, és 180 fokra előmelegített sütőben egy-egy vékony lapot sütünk.
Az egyiket a papírral együtt többször fel- és kitekerjük, majd összecsavarva hagyjuk kihűlni. A másikat beavatkozás nélkül hagyjuk hűlni.
Elkészítjük a krémet: Kikeverjük a túrót a joghurttal, a tojáslikőrrel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citrom kifacsart levével Az őszibarackot lecsöpögtetjük, majd apró kockákra vágjuk. Pár percre hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Kinyomkodjuk, majd kis meleg vízben feloldjuk. Ezt is belevegyítjük a túrós krémbe.
Ha már kezd megkötni, akkor hozzáforgatjuk a másfél deci tejszínből vert habot is.
A piskótaroládot kitekerjük, lehúzzuk róla a papírt, majd ismét felcsavarjuk A tésztarudat egyforma hosszú darabokra vágjuk (attól függően,milyen magas tortát szeretnénk. 4-5 jön ki belőle)
Az egyiket kiterítjük,megkenjük vékonyan a málnalekvárral, majd vastagon a túrókrémmel Feltekerjük,és egy lapos tányér közepére állítjuk Majd a többi csíkot is hasonlóan megkenjük, és csigavonalban rátekerjuk.
Lemérjük az átmérőjét és a másik piskótalapból kiszabunk két ugyanekkora körlapot.
Megkenjük mindkettő egyik oldalát málnalekvárral. Az egyik koré tortagyűrűt állítunk Kenunk rá egy kevés túróskrémet.
Átemeljük rá a felcsavart tortát. Ennek a tetejére is túrókrémet kenunk,majd rárakjuk a felső piskótát, úgy, hogy a lekváros rész lefelé nézzen.Gyengéden rányomjuk.
Legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe rakjuk. Tálalás élőtt levesszük a tortagyűrűt, átemeljük a tortát egy tálra A tejszínből habot verünka porcukorral és a habfixálóval, és kívülről bevonjuk vele a tortát.
Egy keveset habzsákba rakunk, kis rózsákat nyomunk a tetejére. Végül tojáscukrokat nyomunk a habba.