Bechamel mártás

bechamel mártás

A bechamel mártás egy hagyományos francia alap mártás, amelyet az olasz konyhából átvéve a francia konyhában nagyon elterjedt. A mártás alapvetően vajból, lisztből és tejből készül, és sűrű, sima állagú mártást eredményez, amelyet gyakran használnak tésztákhoz, zöldségekhez, húsokhoz és egyéb ételekhez.

A bechamel mártást gyakran további hozzávalókkal is gazdagítják vagy variálják, például sajttal , mustárral vagy más ízesítőkkel. Sokféle ételben felhasználják, például a lasagne-ban, a gratinokban vagy a palacsintákkal tálalt salátákban.

Hozzávlók:

50 g vaj
50 g liszt
500 ml tej
Egy csipet szerecsendió
Só és bors ízlés szerint

Bechamel mártás elkészítése:

  • A bechamel mártáshoz olvasszuk meg a vajat egy kis serpenyőben.
  • Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük jól össze, amíg sima tészta nem lesz belőle.
  • Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, és állandóan kevergetve forraljuk fel.
  • Hagyjuk, hogy a mártás besűrűsödjön, és fűszerezzük szerecsendióval, sóval és borssal.

Ez is érdekelhet:

Ez is érdekelhet még: